ПРЕДНОСТИ ИНТЕРНЕТ БИЗНИСА
27.10.2010

Пету biZbuZZ – Конференцију, која се одржава од 27.до 29.октобра у нишком хотелу Видиковац отворио је проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула, која је уз Министарство за телекомуникације и информационо друштво покровитељ овог скупа. Тема јубиларне biZbuZZконференције, ове године је „Интернет пословање-Продаја на Интернету”. У поздравној речи учесницима Конференције, председник Новаковић је истакао значај и улогу глобалне мреже у развоју малих и средњих предузећа и подстицају привредног развоја. «Предности и могућности Интернета у односу на off-line продају су велике–нагласио је Игор Новаковић, а кроз савете и искуства успешних Интернет предузетника, као и одличних познавалаца on-line пословања у Србији и региону, као што су учесници овог скупа у Нишу, могу се остварити добри пословни резултати.

Огњен Стојановић
, један од организатора biZbuZZконференције наглашава да креирање on-line наступа и дефинисање смисла on-line присуства постаје све важнији сегмент у бизнису, а огроман потенцијал и велика конкуренција, захтевају ангажовање професионалаца за овакав подухват. Бављење Интернет продајом подразумева и испуњавање неких предуслова, као што су решавање правних регулатива, детаљна анализа тржишта и стратегија наступа уз ангажовање професионалних кадрова. Расположивим ресурсима треба омогућити моћан, једноставан, и за крајњег корисника употребљив систем Интернет продаје-подсећа Стојановић. Организатори Конференције истичу да данас постоје значајна улагања у разне моделе Интернет бизниса. Интернет продаји, као и сваком другом послу, треба се максимално посветити. Један од кључних момената јесте озбиљност при изради стратегије наступа компаније. Конкуренција је све већа, па зато треба одлучно направити први корак.

Првог и другог дана конференције говорили су: Зоран Торбица: Снајпер је погодио у мету, DjTicket - српско словенацка копродукција; Пеђа Милићевић: Брендови у мрежи; Југослав Петковић: Представљање пројекта MimoVrste=); Представљање конференције: IT Open Days, Mobile Monday, East Weakend Fest; JeffreyTreichel: Колектива.нет; Верољуб Змијанац: Како продати сајт као пројекат невладиног сектора?; Драган Варагић: Lead Management; Жарко Вукадиновић: Банка Интеса; Округли сто: Могућности и препреке за е-трговину у Србији. О Online продаји авио-карата, другог дана Конференције говорио је Милош Лалић;Јелена Јовановић анализирала је : eShop – добре и  лоше праксе. Татјана Веховец: Пиши као што продајеш. Продај као што је написано. Kopirajting за продају робе и услуге на wебу; Срђан Ерцег: Facebook апликације у пословној примени; Миле Костић: Како утицати на посетиоце вашег сајта?;Округли сто са модераторима: Иван Ћосић, Верољуб Змијанац, Огњен Стојановић на тему «Блогосфера, исхрана = здравље и спорт». Вања Ал-Халиди Магенто, говорила је о-Најефикаснијем E-commerce решењу а Милорад Стојковић и Никола Митић на тему: Magento vs. Drupal (Ubercart) ecommerce. Трећег дана biZbuZZ – Конференције говориће Владимир Николић: Магија љубичастог; Дарко Видић: Green Design - уметност дизајна; Владимир Марковић: Q-Voucher; Игор Радиновић: Представљање NonStopShop.rs интернет продавнице уз осврт на продају производа у иностранству. Томислав Цар приближиће пословну активност- Креативна продаја огласног простора на webu а Зоран Перовић говориће о „Serbian Open Exchange“.